Concert Sophia Kamerkoor (Kiev Oekraïne) o.l.v. Oleksii Shamritskyi
Vocal Group Transparant Venray o.l.v. Ron Hanssen
Grote Kerk Venray 17 mei 2023 20.00 uur

Het Sophia Kamerkoor is een unieke, creatieve formatie dat streeft naar het uitvoeren van hoogwaardige
koormuziek. Het ensemble werd in 2007 opgericht en houdt zich voornamelijk bezig met de uitvoering van oude muziek.

Sinds 2014 neemt het koor deel aan internationale wedstrijden. In 2022 won het diverse eerste prijzen bij het ‘Ave Verum International Choral Competition’ in Oostenrijk en de ‘Polifonico Guido d’Arezzo’ in Italië. In oktober 2022 werd het koor de absolute winnaar van de koorwedstrijd in Tolosa (Spanje). Het is genomineerd voor deelname aan de EGP wedstrijd in de stad Debrecen in Hongarije.

Het koor neemt deel aan het gerenommeerde Korenfestival Cantarode te Kerkrade. Op weg naar Kerkrade is het koor te gast in Venray op woensdag 17 mei. Overdag is er een ontvangst op het gemeentehuis. Leden van het Venrays Mannenkoor en Vocal Group Transparant zorgen voor onderdak en ’s avonds geeft het koor samen met VGT een concert in de Grote Kerk om 20 uur.

Het concert is vrij toegankelijk, maar er wordt een vrije gave gevraagd voor de onkosten van het koor, die tevens dient als een hartelijke ondersteuning voor dit koor uit een door oorlog geteisterd land! Het concertprogramma van het kamerkoor is toepasselijk genaamd “Light of the whole world”

Met uw belangstelling en gave ondersteunt u de koorzang op hoog niveau in Oekraïne! Een gave voor het concert kan ook overgemaakt worden op NL 49 ABNA 0579 7394 81 t.n.v. Grote Kerk Venray onder vermelding van gift Koor Kiev.