‘Meet the KingsMen’
Sint Jozef Smakt zondag 4 juni 2023

Papa-dag… zo goed en kwaad als het kan je (aankomend) vaderschap combineren met je werkend bestaan. Maar in het geloofsleven in je gezin is het niet anders: kinderen komen thuis met vragen of lezen graag bekende Bijbelverhalen en willen daarover vragen en vertellen. Of ze staan voor hun Eerste Heilige
Communie of Vormsel…

Hoe kun je er mee omgaan? Wat kan geloof in jouw gezin betekenen? Hoe kan het je gezin tot zegen zijn?

Het heiligdom van Sint Jozef in Smakt is the place to be om ons te laten inspireren. Alle papa’s zijn uitgenodigd voor deze papa-dag: een moment van rust en bezinning, viering en ontmoeting.

Voor wie dicht betrokken is, maar ook voor wie normaal de kerkdeur niet meteen plat loopt…

11.00 uurdeelname aan de zondagsmis Smakt
12.00 uurtijd voor een broodje/lunch Pelgrimshuis
13.00 uurworkshop Meet the Kingsmen
– door Willem Bakermans & Henk Bragt
– gesprek over het thema
14.30 uurwandeling door omgeving Venray
16.00 uurborrel en gezellig samenzijn

Aan de dag zijn geen kosten verbonden; lunch & borrel voor eigen rekening. Aanmelden contact@rkvenray.nl


Maak kennis met kingsmen.nl

Wat doet een berg?

KingsMen begon als een kleine bergretraite in de Pyreneeën in 2012. Drie vrienden besloten om als mannen onder elkaar naar een abdij in de bergen te gaan. Hier werden ze fysiek en spiritueel uitgedaagd en konden ze hun vriendschap versterken. In 2013 kwam er een vervolg, wat leidde tot de oprichting van KingsMen in 2015.

Oppervlakkige vriendschappen en bank hangen

Onze westerse samenleving wordt gekenmerkt door een steeds grotere passiviteit van mannen. Mannen van nu hebben vaak moeite om om te gaan met het groeiende zelfbewustzijn van vrouwen en kruipen daarom terug in hun eigen wereld. Deze passiviteit begint met op de bank hangen voor de TV of PC en eindigt vaak in ingewikkelde verslavingsproblemen, moeizame relaties, overwerkt zijn en zeer oppervlakkige vriendschappen.

Man van de bank af

KingsMen gelooft dat het tijd is voor mannen om weer in hun kracht te komen en hun rol in hun leven, familie en maatschappij op zich te nemen. Zij kunnen dit alleen doen met de hulp van echte vrienden en door betekenis te geven aan hun leven door middel van God, meditatie, stilte, etc.

Life begins… at the end of your comfort zone!

Quest-tochten zijn een zoektocht en een uitdaging. Tijdens deze tochten maken we stevige wandelingen en zijn we als mannen samen op zoek naar hoe je (weer) actief kunt worden, controle en verantwoordelijkheid over je leven kunt nemen en je verantwoordelijkheden voor je gezin, werk en gemeenschap kunt dragen. Deze Quest tochten zijn levensveranderend door de afwisseling van fysieke inspanning, contemplatieve stilte, zinvolle vragen en het delen met je reisgenoten.

Hoor het allemaal op de Papadag 2023!