Kosters

Het is moeilijk om in een paar zinnen te omschrijven wat de functie van koster inhoudt, daarom een omschrijving zoals die in de encyclopedie staat:

“de koster is een persoon die belast is met de zorg voor het kerkgebouw en de inventaris daarvan en die verder verantwoordelijkheid draagt voor de voorbereiding en het ordelijk verloop van de kerkdiensten.”

Het tijdstip en frequentie van onze activiteiten verschilt. Bij iedere H. Mis is er een koster aanwezig, maar buiten deze tijden zijn er nog veel meer momenten waarop één van de kosters in de kerk aanwezig is, b.v. voor het luiden van de klok, het mee helpen met het versieren van de kerk, in de zomermaanden het alarm ’s avonds op de kerk zetten en de deuren controleren, zorgen dat de kerk open is als er een koor wil oefenen, koper poetsen enz.

Grote Kerk

Ronald Kerkhoff ronald@kape.nl
Harry Donders
Chyril van Kempen
Odalies Janssen-Jeuken

Paterskerk

Rectoraat St. Jozef

Cel van de Winkel
Rudy Pelzer

Lectoren

Beide parochies en het rectoraat beschikken over een groep vrijwilligers die, in het weekeinde en op bijzondere dagen, de Eucharistievieringen mee verzorgen. Tijdens de Eucharistieviering leest de lector de eerste lezing, eventueel de tweede lezing en de voorbeden.

Misdienaars en acolieten

Een groep misdienaars en acolieten in alle leeftijdscategorieën verzorgen wij de H. missen. Onder de leiding van een oudere acoliet worden de missen op zaterdagavond, zondagochtend en op feestdagen door de misdienaars en acolieten verzorgd. Naast het misdienen organiseren we voor alle misdienaars ook uitstapjes. Zo is er een jaarlijks kamp of gaan we bijvoorbeeld naar een pretpark.

Iedereen die de eerste H. Communie (bijna) heeft mogen ontvangen is welkom om mee te doen. Geïnteresseerd neem dan contact op?

Grote Kerk

Martijn grotekerkvenray@gmail.com

Paterskerk

Maurice Ansinger

Rectoraat St. Jozef

Olga van der Meer