In 1986 nam de parochieraad van de Grote Kerk het initiatief om een bezinningsmiddag te organiseren voor zieken en andere parochianen. De ziekenmiddagen waren vanouds bezinningsmiddagen (zelfs 3 dagen). Achterliggend idee is dat de zorg voor deze mensen en de beschikbaarheid van de kerk voor haar parochianen tot de belangrijkste taken van de parochie behoren.

De eerste bezinningsmiddag op 9 september 1986 werd door ruim 100 parochianen bezocht. De reacties waren unaniem enthousiast. Een succes dus dat een vervolg verdiende.

Gekozen werd voor een middagviering op de tweede dinsdag van september. Eerst vond dit plaats op Vincent van Gogh terrein (st Servaas) nadien bij Dansschool Janssen. De middag begon met een kop koffie. Daarna volgde een Heilige Mis, waarna koffie met gebak en afsluitend een drankje.

De invulling waar de werkgroep voor koos was laagdrempelig en eenvoudig. De deelnemers kwamen op de eerste plaats voor de Mis maar ook zeker voor het onderlinge contact en voor de mogelijkheid om met de deken te praten.

In juni, ruim vóór de tweede dinsdag in september, start de werkgroep ieder jaar met de voorbereidingen.

Na 35 jaar zijn er nieuwe vrijwilligers die dit werk voort zullen zetten.

Wilt u graag aanwezig zijn bij de H Mis en de gezelligheid nadien dan noteer dit!
Tevens wordt er bekendheid aan gegeven in de Peel en Maas t.z.t. en in de kerken.
Komend jaar valt de bezinning middag op : Dinsdag 10-09-2024 dan kunt u zich opgeven bij Catherine Mijnster; telefoon: 06-30543778; email: diaconie@rkvenray.nl