Beste ouders,

We mogen terugkijken op een mooie vieringen van de eerste heilige Communie in onze parochies. Het was prachtig om de blijdschap van de kinderen te zien.

Daarom zijn we na de communievieringen begonnen met de Kinderkerk. We hebben in de eerste 4 bijeenkomsten een goed begin gemaakt met een leuke opkomst van kinderen en ouders. Na een korte vakantieonderbreking beginnen we weer.

De bijeenkomsten zijn erop gericht om bewust en met meer vreugde de heilige Mis te vieren. We helpen de kinderen en ouders beter te begrijpen wat we geloven en vieren en het met nog meer plezier te beleven. Dat kan zijn, een korte uitleg (catechese), door het zingen van liedjes of door praktische dingen te leren die helpen om actief mee te kunnen doen. Zo geven we de kinderen de kans om – op een voor hun gepaste manier – verder te groeien in het geloof en in het vieren van de heilige Mis.

De kinderen zetten alle spullen voor de heilige Mis klaar en maken de kaarsen aan. Ze mogen de heilige Mis dienen en leren hoe dat moet. Er wordt ook gedacht aan ontspanning en een kleine versnapering aan het eind.

De Kinderkerk wil een plaats zijn waar we samen ons hart voor God openen om van Hem vrede, blijdschap en ook een stukje genezing en troost te ontvangen in alle gebeurtenissen van het leven. Het mag ook voor de ouders een rustmomentje zijn om even tot zich te komen in alle drukte van het leven.  Hebt u zelf weinig tijd? We verheugen ons ook als opa of oma meekomt!

Eerste Bijeenkomst op 20 september. Daarna elke dinsdag m.u.v. van 11 oktober. In het zaaltje achter de Paterskerk. Aanvangstijd: 15.15 uur De Heilig Mis begint altijd om 16.00 uur in de kapel van de Paterskerk
Goed om te weten!   U mag komen zo vaak als u wilt. Elke week, elke 2 weken of eens per maand. Probeer maar eens uit wat u en uw kind goed doet. Mocht u 15.15 uur niet halen (vanwege de schooltijden) dan kunt u ook iets later komen of alleen voor de heilige Mis komen. Als u alleen voor de heilige Mis komt dan graag uiterlijk 10 minuten voor aanvang in de kapel zijn (15.50 uur). Ouders, broertjes of zusjes zijn altijd welkom. Ook kinderen die de communie (nog) niet hebben gedaan.

Aanmelding is niet noodzakelijk maar wel prettig i.v.m. taakverdeling en eventuele versnaperingen.

Email: mpmrijs@gmail.com of Mobiel: 0613476798

Met vriendelijke groet en Gods zegen,

Pastoor Martinus