Ga mee naar de grootste processie van Vlaanderen!

Tongeren, oudste stad van België, is tevens het oudste Maria-oord aan deze zijde van de Alpen. Hier werden reeds in de middeleeuwen heiligdomsvaarten georganiseerd. Toen in 1890 het beeld van Onze-Lieve-Vrouw ‘Oorzaak Onzer Blijdschap’ gekroond werd besloot de Tongerse bevolking de heiligdomsvaarten uit te bouwen tot zevenjaarlijkse Kroningsfeesten.

Op 9 juli trekt de indrukwekkende Ommegang door de stad. Aan de processie nemen maar liefst drieduizend Tongenaren deel. Vanuit Noord-Limburg willen we mensen graag de kans geven deze te zien en de Heiligdomsvaart mee te maken.

Vandaar dat we een busreis aanbieden:

12.30 uur vertrek vanaf de Paterskerk
15.00 uur ommegang met gereserveerde zitplaats op de tribune
bezoek aan de stad (op eigen gelegenheid)
19.00 uur vertrek naar Venray

Voor bussen is het mogelijk bij de tribune te parkeren, men hoeft dus niet ver te lopen.

Kosten voor vervoer en plaatsbewijs tribune: € 33,- (betaling geschiedt bij instappen).
Eventueel verteer is voor eigen rekening.

Aanmelden via dekenaat@rkvenray.nl vóór 1 juli