Website vier.nu nodigt uit om de Veertigdagentijd en Pasen bewust te beleven

Wat heeft Aswoensdag te maken met Pasen? Wat is de Veertigdagentijd eigenlijk en wat vieren we met Palmpasen? De website www.vier.nu geeft antwoord op al deze vragen en meer. Bij het begin van de Veertigdagentijd is op www.vier.nu allerlei achtergrondinformatie over Pasen beschikbaar gemaakt. Belangrijk is de oproep om Pasen mee te vieren in de eigen parochie.

De site is in 2022 van start gegaan met Vier.nu Kerstmis. Net als met Kerstmis is ook nu het doel om mensen op te roepen zo veel mogelijk naar de vieringen in de eigen parochie te gaan. Een belangrijke link op www.vier.nu gaat dan ook naar de webpagina ‘zoek parochie’. Door op die pagina enkele gegevens in te vullen vindt men het adres en de websitelink van de eigen parochie. Op de parochiesite is vervolgens onder meer te zien waar en wanneer er in de Veertigdagentijd en met Pasen wordt gevierd. Met name voor kerkgangers die niet regelmatig naar de kerk komen, kan dit heel behulpzaam zijn.

Veertigdagentijd

Met de oproep Vier Pasen onderstreept de Rooms-Katholieke Kerk het belang om samen dit hoogfeest van de Verrijzenis van Christus te vieren en ook de periode van voorbereiding bewust te beleven. De Veertigdagentijd, die begint op Aswoensdag, is van oudsher een tijd van bidden, vasten en boete doen.
De site www.vier.nu biedt dan ook onder meer kernbegrippen van de Veertigdagentijd en Pasen, informatie over de verschillende vieringen en tradities, een kleurplaat voor kinderen en meer. De site wordt regelmatig aangevuld met nieuw materiaal en ook andere hoogfeesten krijgen in de loop van het jaar een plek. Ontdek het zelf en ga naar www.vier.nu Pasen!

www.vier.nu is de website met informatie over de christelijke hoogfeesten door het jaar heen. De kalender op vier.nu is tot stand gekomen in samenwerking met 365heiligen.nl, de papieren versie van de kalender voor 2023 is nu te koop met 50 procent korting.

Kijk de video over vier.nu op rkkerk.nl.

Vieringen tijdens pasen

Donderdag 6 april; Witte Donderdag
19.15 u. Grote Kerk

Vrijdag 7 april; Goede Vrijdag
12.00 u. Paterskerk: Kruisweg
15.00 u. Grote Kerk: Kruisweg
19.15 u. Paterskerk: Avondviering

Zaterdag 8 april; Paaswake
19.15 u. Grote Kerk

Zondag 9 april; 1e Paasdag
9.30 u. Grote Kerk
11.00 u. Paterskerk
11.00 u. Smakt

Maandag 10 april; 2e Paasdag
9.30 u. Grote Kerk
11.00 u. Paterskerk