In januari vinden er nog twee Mariavesperconcerten plaats bij gelegenheid van 100 jaar Lourdesbedevaarten. Een daarvan is op 9 januari in de Grote Kerk in Venray. De concerten maken deel uit van een reek van vier. De eerste twee hebben al plaatsgevonden in Den Bosch en Maastricht en zijn door de toehoorder met groot applaus ontvangen. Een vesperconcert is een gebedsviering, waarbij de muziek (mooie koorzang) een belangrijke rol speelt. De muziek wordt uitgevoerd door de Capella sine Nomine (foto) onder leiding van Jo Louppen. Op het programma staan koorgezangen in verschillende stijlen en genres.

Dit kerkconcert wordt om niet aangeboden voor wie wil komen luisteren door het Huis voor de Pelgrim in Maastricht, de naamsopvolger van de Organisatie Limburgse Bedevaarten, als ‘tractatie’ in het kader van het 100-jarig jubileum. Het concert is vrij toegankelijk, maar omwille van een goede en veilige organisatie is aanmelden noodzakelijk (contact@rkvenray.nl helaas stond er her en der in allerhande uitgaven een fout in het emailadres). Bellen naar de pastorie kan ook!