Zie ook de brief aan de ouders van de Vormelingen voor wie het Vormsel komende zondag zal plaats vinden om 11:00 uur

CORONAVIRUS: DIVERSE KERKELIJKE ACTIVITEITEN AFGELAST

De uitbraak van het Coronavirus heeft ook gevolgen voor de kerk. Nadat de Nederlandse bisschoppen eerder al enkele maatregelen afkondigden om verspreiding tijdens liturgievieringen te beperken, zijn nu ook diverse kerkelijke evenementen afgelast. 

De grote landelijke tweedaagse conferentie ‘De Missionaire Parochie – Als God Renoveert’, die op 24 en 25 maart in Oudenbosch zou worden gehouden, is uitgesteld. Hier werden zo’n duizend bezoekers verwacht. De organisatie betreurt de beslissing maar wil dat deelnemers onbezorgd aan de conferentie kunnen deelnemen. Woordvoerder Marc de Koning: “De thematiek van de conferentie leeft enorm in de kerk. De tickets waren begin dit jaar al uitverkocht. Uit heel Nederland en Vlaanderen stroomden de aanmeldingen binnen. Dan valt zo’n beslissing zwaar.” 

Wanneer de conferentie zal worden ingehaald, wordt op korte termijn duidelijk. De Koning: “De adviezen van het RIVM en de actuele beleidslijn van de Veiligheidsregio zijn leidend. Ook zijn we in overleg met onze partners, leveranciers en sprekers, onder wie de Canadese priester James Mallon, auteur van de internationale bestseller ‘Als God renoveert’. 

Eerder deze week besloot Jong Katholiek om de landelijke jongerenbedevaart naar Rome, die in de laatste van april zou beginnen, niet door te laten gaan. In het eigen bisdom Roermond is besloten om het Gezinsweekend dat komende weekend zou plaatsvinden in te korten tot een Gezinsdag. Deze wordt bovendien niet in Steyl gehouden, zoals de bedoeling was, maar in Roermond. Mogelijk wordt het geplande programma van het Gezinsweekend later dit jaar opnieuw aangeboden. Aan het gezinsweekend zouden ruim 125 ouders en kinderen deelnemen.

Ook de twee bezinningsdagen voor vrouwen van de Stichting Mgr. Schrijnen Huis op 17 en 19 maart gaan niet door. Voor beide dagen hadden zich zo’n honderd deelnemers aangemeld.Of er de komende tijd nog meer kerkelijke activiteiten moeten worden afgelast of verschoven, is op dit moment niet bekend.

Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn rond de uitbraak van het Coronavirus en kerkelijke activiteiten, dan zijn deze altijd te vinden op de website van het bisdom