Binnenkort vinden er twee bijeenkomsten plaats van Academie Rolduc. Op dinsdag 26 oktober houdt Detlef Rohling een lezing over de veranderende tijdsgeest door corona. Op vrijdag 19 november spreekt Leo van Leijsen over de oosterse kerken.

De lezing op 26 oktober vindt plaats in het parochiehuis naast de parochiekerk aan de Markt in Sevenum. Rohling is docent filosofie aan het grootseminarie Rolduc. Vanuit die insteek gaat hij in op de vraag waarom mensen de coronapandemie als ‘onwerkelijk’ hebben ervaren. Omdat het leven opeens anders werd? Omdat onderschatting snel overging in verbazing en verbazing in angst? Omdat opeens de hele wereld voor hetzelfde probleem werd gesteld? Rohling zal tijdens de lezing op vragen vanuit een filosofisch oogpunt reflecteren.

Leo van Leijsen werkt bij de Katholieke Vereniging voor Oecumene in Den Bosch en is theoloog met bijzondere aandacht voor het oosters christendom. Op 19 november gaat hij in op de geschiedenis van het oosters christendom en probeert hij ook de veelvormigheid ervan te verduidelijken. Deze lezing vindt plaats in Abdij Rolduc in Kerkrade.

Beide lezingen van Academie Rolduc beginnen om 19.00 uur. Alle belangstellenden zijn van harte welkom. Deelname kost vijf euro per avond, ter plekke te voldoen. Vooraf aanmelden is gewenst. Dit kunt u doen door te mailen naar academie@rolduc.nl