Sinds 8 december vieren we op uitnodiging van paus Franciscus een bijzonder jaar ter ere van Sint Jozef. Smakt is de enige Nederlandse bedevaartsplaats ter ere van Sint Jozef. Sinds 1699 weten velen de weg naar Smakt te vinden. De maand maart die bijzonder aan Sint Jozef is toegewijd trekt – in normale omstandigheden! – vele duizenden naar Smakt. Echter ook dit jaar, net als vorig jaar, zal het omwille van de coronabeperkingen redelijk rustig zijn en blijven in Smakt.

Toch is er elke zondag om 11 uur een H. Mis, net als elke woensdag om 9.30 uur, en vereren we elke zondag van maart, alsmede verder elke eerste zondag van de maand in 2021 Sint Jozef in een Lof om 15 uur. Op zijn hoogfeest op 19 maart vieren we om 11 uur de H. Mis met de bisschop van Roermond, mgr. Harrie Smeets. Deze Mis is niet te ‘bezoeken’ maar wel online te volgen (link…). Bovendien is de kapel van Sint Jozef het hele jaar door overdag open voor bezoek, een kaars of stil gebed.

Weliswaar houden we vast aan de thans geldende coronamaatregelen, waardoor het aantal deelnemers aan de vieringen (nu) tot 30 beperkt is, maar desondanks is het voor groepen (niet groter dan de geldende norm) mogelijk een bedevaart te houden naar Smakt. Het is mogelijk na aanmelding de eucharistie te vieren (de Venrayse priesters gaan er graag in voor) of een Sint Jozeflof te houden.

Speciaal bij gelegenheid van het Sint Jozefjaar heeft het kerkbestuur Smakt een draagspeldje laten maken van het beeldje van St. Jozef (hoogte 2,5 cm, voorzien van drukker). Het is voor € 1,50 p.st. te verkrijgen in Smakt en op de pastorie Eindstraat Venray. Het kan ook toegestuurd worden. Bestellen kan via het kerkbestuur Rectoraat Sint Jozef (rectoraatsintjozef@kerkbestuursmakt.eu) of het Parochiekantoor te Venray (petrbnd@zonnet.nl).

Noveenboekje
voor € 10,–

Ook zijn er vlaggen gemaakt met de afbeelding van Sint Jozef erop. (100 x 70 cm) á € 25,-. Bestellen kan via bovenstaande emailadressen.

Adveniat geeft een noveenboekje uit b.g.v. het Sint Jozefjaar: ‘Negen dagen bidden tot Sint Jozef’. Het is voor € 10,- verkrijgbaar via bovenstaande adressen.

Vlag 100x 75 cm
à € 25.–