Voor alle parochianen van Venray-Smakt is er de RK Venray-app. Deze is gratis te downloaden in de appstores. Zoek hiervoor op “RK Venray” of ga direct naar:

In deze tijd waarin de mobiele telefoon niet meer weg te denken is en voor steeds meer zaken wordt gebruikt, biedt het ook nieuwe mogelijkheden om als kerk aanwezig te zijn op je smartphone. Met deze app richten we ons met name op onze parochieleden en op de versterking van onze gemeenschap.

De RK Venray-app biedt veel aanvullende mogelijkheden. Met de nadruk op ‘aanvullend’: ook de bestaande manieren van contact en communicatie zullen een plaats houden; denk aan deze website, het parochieblad Samen Kerk, de nieuwsbrief en andere vormen van communicatie.

Via de app blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, kun je gemakkelijk geven aan de collectes, de agenda bekijken, berichten plaatsen of iemand opzoeken!

Wanneer de app is geïnstalleerd open je hem en maak je inloggegevens aan. Na het valideren van je e-mailadres kun je je profiel aanvullen en de app verder gaan gebruiken.

Wat zit allemaal in de app?

 • Berichtgeving over (belangrijke) zaken in de parochies.
 • Berichtgeving alleen naar de leden van een bepaalde groep (missen per kerk, jongerengroep, eerste communie, enz.). Berichten kunnen binnen deze groepen specifiek gericht worden aan de relevante leden.
 • Verspreiding van nieuws(brieven).
 • Aankondigingen van aankomende activiteiten.
 • Inspirerende teksten, video’s of podcast, bijvoorbeeld die van de deken en kapelaan.
 • Een kalender met alle activiteiten is beschikbaar.
 • Er kan aan de collectes worden gegeven.
 • Naast de collectes in de missen kunnen er speciale inzamelingsacties via de app worden aangeboden.
 • Een smoelenboek; iedereen kan zijn of haar eigen gegevens invullen en kiezen wat zij willen delen zoals foto, (e-mail)adres en telefoonnummer.

Deze algemene en groepsberichten zie je op je tijdlijn vanzelf voorbij komen.

Als je ergens op wil reageren, klik dan op het desbetreffende bericht. Onderaan zie je een balk ‘Schrijf een reactie’. Tik hierop en na het invoeren van je bericht klik je op het pijltje rechts om de reactie versturen.

Zelf een bericht plaatsen doe je door bovenin naar de desbetreffende groep te gaan en te kiezen voor ‘Schrijf een bericht’. Let op: berichten in de groep ‘RK Venray’ ziet iedereen.

Een apart tabje is ingericht voor de agenda. Afhankelijk van de groep(en) waarvoor je bent aangemeld, zie je hier bijvoorbeeld feestdagen, de komende missen en bijzondere activiteiten.

Naast de verschillende groepen is er ook de mogelijkheid om de collecte te voldoen met de app. Dit doe je door een saldo op te waarderen, waaruit je geld kunt besteden aan de collecte. Wanneer en hoeveel je geeft heb je zelf volledig in de hand.

Het geven is en blijft uiteraard anoniem.

Vragen, opmerkingen of suggesties?

Binnen de app zit je standaard al in de groep ‘Eerste hulp bij deze app’. Hier is ruimte om alles te vragen over de app, en om opmerkingen en suggesties achter te laten.

Ontdek groepen 

Onder het tabje ‘Mijn parochie’ staat een knop ‘Ontdek’. Hieronder vind je de groepen die er allemaal zijn. Denk bijvoorbeeld aan de groepen Inspiratie, Weekend missen en Vraag de priesters. Zit er een interessante tussen? Klik dan op ‘Vraag toegang’. Nadat de groepsbeheerder je aanvraag heeft goedgekeurd, kun je de groepsberichten en de agenda zien.

Geven via de app

Het geven via de app werkt via iDeal. Voor elke iDeal-transactie worden transactiekosten in rekening gebracht, en die willen we graag laag houden. Dat doen we door te werken met een saldo wat in de app wordt opgeslagen. Je laadt dan één keer een tegoed in de app waaruit je vanaf dat moment kan geven.

Zo werkt het

Je kunt in de app een bedrag kiezen waarmee je je saldo op wilt laden. Vervolgens stuurt de app je via iDeal veilig door naar de betaalomgeving van je eigen bank. Het door jou gekozen bedrag wordt dan automatisch naar de bankrekening van de kerk overgemaakt en weergegeven in de app. Per keer kun je een bedrag vanuit je saldo aan de collecte van jouw keuze geven.

Wat zijn de grootste voordelen van de collecte via de app uit een saldo?

 1. Geen contant geld meer nodig
  Niet meer op zoek gaan naar wat contant geld voor de collecte. Met de app in de hand heb je altijd voldoende bij je voor in de (digitale) collectemand.
 2. Met een saldo bespaar je transactiekosten
  Door te werken met een saldo hoeven we de transactiekosten (à € 0,35) niet bij iedere collecte te betalen, maar alleen bij het opwaarderen.
 3. Saldo = sneller. Geen gedoe met QR-codes of een bankrekening overtikken. Door een saldo op te laden hoef je maar één keer via je bank-app geld over te maken. Ook vanuit thuis kun je dan in het vervolg met één klik op de knop aan de collecte geven.

Kan ik ook geven aan een collecte zonder saldo?

Ja, dat kan. Dan betaal je wel elke keer de transactiekosten à € 0,35.

De kerk-app is gebouwd door het team van Donkey Mobile.