Eucharistieviering voor kinderen

De bijeenkomsten zijn erop gericht om bewust en met meer vreugde de heilige Mis te vieren.

We helpen de kinderen en ouders beter te begrijpen wat we geloven en vieren en het met nog meer plezier te beleven. Dat kan zijn door een korte uitleg (catechese), door het zingen van liedjes of door praktische dingen te leren die helpen om actief mee te kunnen doen. Zo geven we de kinderen de kans om – op een voor hun gepaste manier – verder te groeien in het geloof en in het vieren van de heilige Mis.

De kinderen zetten alle spullen voor de heilige Mis klaar en maken de kaarsen aan. Ze mogen de heilige Mis dienen en leren hoe dat moet. Er wordt ook gedacht een kleine versnapering aan het eind.

De Kinderkerk wil een plaats zijn waar we samen ons hart voor God openen om van Hem vrede, blijdschap en ook een stukje genezing en troost te ontvangen in alle gebeurtenissen van het leven. Het mag ook voor de ouders een rustmomentje zijn om even tot zich te komen in alle drukte van het leven. Hebt u zelf weinig tijd? We verheugen ons ook als opa of oma meekomt!

We beginnen altijd in het zaaltje bij van de Paterskerk, Leunseweg 3 te Venray om 15.15 uur. De heilige Mis begint altijd om 16.00 uur in de Paterskerk, daarna is er nog een kleine versnapering.

Met pastoor Martinus en Tonnie of Thea Engels
Aanmelden is fijn maar niet per se nodig.
pastoor-martinus@rkvenray.nl